• Güvenlik Platformu

Cirom Güvende Genel Kavram

Bu dokümanda Garanti BBVA Fraud Modülü entegrasyonu yapacak işyerleri için gereksinimler detaylandırılmıştır.

Dokümandaki bilgilere ek olarak aşağıdaki link üzerinden de kullanılan endpointler, request/response alan isimleri ve tipleri hata kodları gibi bilgilere ulaşılabilir ve örnek post isteği gönderilebilir.

Test Ortamı

Test ortam adresi: atalantegwtest.garanti.com.tr
Swagger: https://atalantegwtest.garanti.com.tr/swagger-ui.html
Başlık Değer
MerchantId 7000679
Password 123qweASD/
MerchantId 3424113
Password 123qweASD/

Üretim Ortamı

Prod ortam adresi: https://atalantegw.garanti.com.tr

Garanti Bankası Güvenlik Platformu Teknik Entegrasyon Dokümanı

Tam yetkili kullanıcı ekranda yer alan "Şifre" input alanlarına ilgili değerlerin giriş yapılması suretiyle işyeri sistemi ve Atalante servisleri arasındaki mesajlaşma esnasında encoded hash değeri oluşturulurken kullanılacak şifreyi belirler.

Tam yetkili kullanıcı Fraud Modülüne ilk eriştiğinde bu değer sistemde default olarak tutulmaktadır.

Kullanıcı belirlediği şifreyi "Şifre", "Şifre Tekrar" alanlarına girerek ve ekranda yer alan captchadaki değerleri ilgili alan yazarak KAYDET butonuna basar ve şifre resetlenir.

PageLoad Servisinin Çağırılması

Garanti Bankası Fraud Modulü’nü kullanacak işyeri aşağıdaki kod parçacığını ilgili online alışveriş sitesinin ödeme sayfasına eklemek suretiyle PageLoad servisinin çağırılmasına, müşterinin davranışsal verilerinin toplanmasına ve cihaz id bilgisinin saptanmasına olanak sağlar.

İlgili kod parçacığı aşağıda verilmiştir.

TEST Ortamı URL: https://atalantegwtest.garanti.com.tr\nPROD Ortamı URL: https://atalantegw.garanti.com.tr
var url = 'https://atalantegw.garanti.com.tr';\nvar options = {\n\tcardNameId: 'cardholderid',\n\tcardNumberId: 'cardnumberid',\n\tmerchantNum: '789456123',\n\ttrackingId: 'ATL_FF6633',\n\tto: 2000,\n\tsite: url,\n\tcallback: callbackOOS\n};\nvar _atl = _atl || [];\n_atl.push(['setOptions', options]);\nvar startDate;\n(function() {\n\tvar c = document.createElement('script');\n\tc.type = 'text/javascript';\n c.async = true;\n\tc.src = url + '/atl.js';\n\tvar s = document.getElementsByTagName('script')[0];\n\ts.parentNode.insertBefore(c, s);\n\tstartDate = new Date();\n var uniqueIdToSent;\n\n\tfunction callbackOOS(uniqueId) {\n\t uniqueIdToSent = uniqueId;\n\t var outputInfo = \"Time took to calculate the fingerprint: \" + (new Date() - startDate) + \" ms, uniqueId: \" + uniqueId;\n\t //log(outputInfo);\n\t}\n\n\tfunction getBResults() {\n\t var results = AtalanteModule.getBResults();\n\t return results;\n\t}\n});

Kod parçacığında “options” içeriğinde konfigüre edilebilir alanlar mevcuttur. İlgili işyerinin konfigüre etmesi gereken bu alanlar ve açıklamaları aşağıdaki gibidir.

Veri Alanı Açıklama
cardNameId İşyeri, kart sahibinin ad-soyad bilgisinin girildiği alanın doldurulma süresinin ölçülmesini isterse, bu alana ilgili html textbox alanının id’si konulmalıdır.
cardNumberId İşyeri, kart numarası bilgisinin girildiği alanın yazılma süresinin ölçülmesini isterse, bu alana ilgili html textbox alanın id’si konulmalıdır.Eğer kart numarası 4 ayrı textbox ile alınıyorsa, alan id’leri virgülle ayrılarak yazılabilir. Örneğin; ‘id1,id2,id3,id4’.
merchantNum İşyeri numarası
to PageLoad süreci ortalama 2 saniye içinde biter.İşyeri bu alanı PageLoad sürecinin sonlandırılmasını istediği süreyi ekleyerek, kontrol amaçlı güncelleyebilir.Alanın değeri milisaniye cinsinden doldurulur.
callback Pageload sürecinin bittiğine dair bilgi isteniyorsa ve bitişi sonrasında oluşturulan ilgili uniqueId değerinin toplanması gerekiyorsa, javascript callback metodu (callbackOOS) örnek kod parçacığında olduğu gibi uniqueId parametresi ile birlikte tanımlanabilir.

Ödeme butonuna basıldığında skor sorgulama adımında gönderilmesi beklenen davranışsal bilgilerin, butona basılma anında getBResults javascript metoduyla öncelikle önyüzde alınıp, daha sonra skor sorgulama isteğinde "data" isimli alanda gönderilmesi gerekiyor.

Skor sorgulama isteğinde gönderilecek alanlar Skor Sorgulama İşlemi dokümanında detaylandırılacaktır.

Kod Örnekleri

Aşağıda, çeşitli yazılım dilleri kullanılarak yazılmış özel kod örneklerinin linkleri verilmiştir. Tercih ettiğiniz programlama diline ait link üzerinden, önceden belirlenmiş değerlerle yazılmış olan kodları detaylı bir şekilde inceleyebilirsiniz.

Bu örnekler, ilgili işlem tipini içeren kodları içermektedir ve farklı dillerde yazıldığı için çeşitli yaklaşımları ve pratikleri de gözlemleyebilirsiniz. Bu sayede tercih ettiğiniz programlama diline dair daha iyi anlaşılır ve özgün örneklerle çalışma imkanı bulabilirsiniz.

C# Kod Örnekleri için tıklayınız.

VB.Net Kod Örnekleri için tıklayınız.

Java Kod Örnekleri için tıklayınız.

PHP Kod Örnekleri için tıklayınız.

Unutmayın ki bu örnekler ön tanımlı değerlerle yazılmıştır ve gerçek projelerde kullanımı için gerekli uyarlama ve güvenlik önlemleri almanız gerekebilir.

Ülke - İl - İlçe Kodları

Ülke kodları listesine bu sayfadan ulaşabilirsiniz.

İl kodları listesine bu sayfadan ulaşabilirsiniz.

İlçe kodları listesine bu sayfadan ulaşabilirsiniz.

Ürün Kategori Kodları

Ürün kategori kodları listesine bu sayfadan ulaşabilirsiniz.

Transaction Type Değerleri

Transaction type değerleri listesine bu sayfadan ulaşabilirsiniz.

Test Kartları

Test kartları listesine bu sayfadan ulaşabilirsiniz.

Sizden haber almak isteriz. Hizmetlerle ilgili sorunlarınız/sorunuz mu var? Bize bununla ilgili ayrıntılı bir e-posta gönderir misiniz?

Bize Soru Gönderin Bize Soru Gönderin